Hur allt börja, lite av våran story

Tänkte att jag skulle berätta hur allt börja med hundträningen, hur jag började få upp intresset att träna hund!

Det var nog ganska exakt 2 år sedan jag började få upp ögonen för hundträning, jag har alltid gillat hundar och lära dom trick men har aldrig ens haft syn på hundtränings världen. Allt detta med lydnaden, bruks, agility och allt annat! Inte ens tänkt att det går att tävla med en hund innan dess! Men eftersom jag träffade folk som tränade med sina hundar rätt mycket fick även jag upp suget att göra det! Och började genast tjata på mina föräldrar att få skaffa en hund att faktiskt kunna träna! (vi har ju två små sen innan))

Vi kollade runt och jag ville mer än gärna ha en tollare hade jag beslutat! Jag tyckte även då om kelpies men trodde att de bar för svåra och vassa (jag var väldigt o påläst)! Men mamma sa att jag endast fick köpa en rottis om den skulle komma in i hennes hus (vi har haft rottisar förr och mamma & pappa älskar den rasen) så mamma länkade en uppfödares sida om att hon letade fodervärd till en tikvalp ur en kommande kull. Vi känner uppfödaren sen tidigare och jag hörde av mig! Det visade sig att denna tiken gick tom och uppfödaren hörde av sig och sa att hon hade en 9 månaders rottistik som hon ville lämna ut på foder och den var från samma tik som gick tom!

Efter lite funderande så bestämde jag mig för att det var min enda chans så varför inte. Vi fick Dizco i mars/april 2014 och hade henne på prov i 2 veckor och det gick ju super bra så jag behöll henne. Tanken var att jag egentligen kanske inte skulle tävla men såklart var jag sugen men trodde aldrig att jag skulle våga eller kunna träna en hund till de. När ja fick Dizco kunde hon faktiskt knappt inte ens sitt, haha. Så vi började träna massa olika saker och sen på sommaren så fick jag upp ögonen för rallyn då lydnaden skrämde mig pga min kunskapsnivå, jag kunde ju ingenting om inlärning eller något om hundträning.

Vi kom till start den 5 oktober 2014,
alltså 6-7 månader efter jag fått henne och hon kunde knappt sitt! hennes första tävling någonsin, aldrig riktigt varit bland på en sån miljö bland mycket hundar och folk. Vi har startnummer 2 på BÅDAS FÖRSTA TÄVLING NÅGONSIN. Jag var suuuper nervös men min hund går in och får 78 poäng varav 14 av poängavdragen faktiskt är mina fel så alltså Dizco levererar en 92 poängs runda på hennes första tävling om man bortser från mig som DISKAR oss…. dizcos första tävlingja tyvärr hade jag inte gått någon kurs och kände inte heller någon kunnig inom rallyn att träna med sååå jag rörde henne på plan…PRECIS innan startskylten för att påminna om henne vart jag är… Men jag var så otroligt nöjd över henne så jag åkte faktiskt hem med ett leende på läpparna för det var JAG som gjorde fel, inte hon.

Efter det har vi tränat och tävlat mer. Så efter 6st tävlingar där JAG… diskade oss 3 av dom tävlingarna (missade en skylt, rörde henne) så tog vi titel den 1 januari 2015 och startade fortsättningsklassen redan i februari utan att ens vara helt färdiga. Jag åkte dit med en lite övertaggad Dizco som faktiskt diskade sig själv pga att hon lekte med 8:ans frestelser och sedan ville hon hoppa hindret igen.. efter det var det inte så många tävlingar så vi startade igen i mitten av april 2015 och fortsättningsklass titeln var klar den 16 maj i år. efter det kopplade vi om och började med lydnaden och tränade den hela sommaren och testade göra en start i Augusti. Poängen var faktiskt helt okej, det var en 0, en 5, en 8, fyra 8,5 och två 9. Så där ska vi jobba lite mer på nu i vår och nöta. men Dizco visade på tävlingen vart hennes lägsta nivå låg och jag är väldigt nöjd att den är väldigt hög med tanke på de fina poängen!

Tänk att jag för 1 år och 8-9 månader sedan inte ens hade tränat en hund på detta sätt.När jag tänker tillbaka såhär så blir jag faktiskt lite ställd… Att JAG efter 6-7 månader med en hund startade en tävling och den kunde ingenting innan och den går in och gör en superbra runda! Och nu sitter jag här och äger 2 suuper fina hundar och som båda tränas aktivt (förutom nu när Dizco är borta).

Jag som i våras gnällde på att Dizco inte hade någon arbetsmotor och arbetskapacitet och driv, men detta visar ju egentligen vilket jäkla driv hon har. Att hon alltid haft vilja och gjort sitt bästa. Nu idag så har hon riktigt bra arbetsmotor och älskar att få göra rätt och vill träna! Hon gillade inte att kampa när jag fick henne heller, men nu jäklar så kampar hon!!!

Bjuder på en video på Era 🙂 har inga på Dizco och mig på denna telefon :p

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s