Debut i avanceradklass-inoff

I lördags debuterade jag och Dizco i avanceradklass i rallylydnad inofficiellt. Anledningen att jag tog en inofficiell var att jag visste att vi inte var redo och att vi inte skulle hinna träna så mycket rally innan starten! Det är ju nya skyltar och sen ska man kunna ALLA skyltar med hunden på höger sida! Att träna in allt på höger sida är en enorm utmaning både för hunden och tränare. Men iaf, vi har tränat i 1 månad sen hon lämnade vIgår debuterade jag och Dizco i avanceradklass i rallylydnad inofficiellt. Anledningen att jag tog en inofficiell var att jag visste att vi inte var redo och att vi inte skulle hinna träna så mycket rally innan starten! Det är ju nya skyltar och sen ska man kunna ALLA skyltar med hunden på höger sida! Att träna in allt på höger sida är en enorm utmaning både för hunden och tränare. Men iaf, vi har tränat i 1 månad sen hon lämnade valparna och vi har endast hunnit med 1 enda bana att träna på, och av olika anledningar så har denna veckas träning uteblivit… Så jag åkte till tävligen inställd på att Dizco inte alls skulle vara redo! Men vi skulle göra det bästa av saken! Hon har ju även inte tränad Rallylydnad sen maj förra året heller då vi övergick till lydnaden!Det var en bana dom hade högerhandling på hälften av alla skyltar! Och frestelse gånger två där de låg en burk med färskfoder i (såg ut som de) och en svart leksak, Dizco som är en väldigt lekfull hund tycker ju att frestelsen är otroligt svår, så jag får hjälpa henne extra mycket där! Även honnören har vi inte alls tränat på!
Trots alla svårigheter och störning runt om av skällande/ylande/gurglande staffar så kammar Dizco hem en 2:a plats! -6poäng i honnören då hon började klia sig annars satt hon superfint på vänstra sidan i 1,5 minut! Och även några -1 och -3 på lite andra moment så som i början råka hon komma för långt från mig efter hoppet och råka strosa iväg lite och även att vi var lite långt ifrån skylten på vissa moment just där de var högerhandling, hon är så svår svängd på höger sida och det får vi jobba på! men oj vad nöjd jag är! Tänk att för lite mer än en månad sedan var hon med valparna och hade vilat i 3 månader! Den som kom 1:a gjorde en sån otroligt snygg runda och jag kunde inte se många fel alls där! Så ja, vi hade inte en chans att slå dom!

Era skötte sig super på sidan av! Tog ut henne från buren och passade på att träna lite medans alla folk och hundar var runt om! 

Har försökt ladda upp film från tävlingen men det går inte, det laggar bara i uppladdningen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s